• Partia Vartop Arieseni este situata la nivelul pasului Vartop din Muntii Apuseni, la Izvoarele Ariesului Mare si este acoperita cu zapada din noiembrie pana in aprilie. Ea reprezinta atractia oricarei categorii de schiori, de la avansati la incepatori. Partia a fost omologata in anul 2003, fiind dotata cu nocturna si teleschi, avand lungimea de 1000 metri, cu o diferenta de nivel de 240 metri.

  • Cascada Varciorog este situata in masivul Biharia, la o altitudine de 1090 m si are o inaltime de aproximativ 15 m.

  • Ghetarul de la Scarisoara este cea mai mare pestera cu gheata din Romania (aproximativ 27.000 metri cubi de gheata cu o grosime de 26 de metri) si printre putinele din Europa. Ghetarul de la Scarisoara se afla la o altitudine de 1165 m si are o varsta de peste 3000 de ani. Pestera are doua etaje, dintre care doar cel superior este accesibil turistilor. Acesta cuprinde formatiuni din gheata care in fiecare vara sufera modificari in urma topirii.

  • Groapa Ruginoasa este un grandios fenomen de eroziune. Ruptura are o adancime de mai bine de 100 m si la partea superioara un diametru de aproximativ 500 m. Creste taioase o compartimenteaza si toate firele converg in fundul unui valcel, obarsia Vaii Seci.Groapa Ruginoasa se afla in versantul nordic al muntelui Tapul, la izvoarele Vaii Seci, la o altitudine de 1373 m.